Loading Events
This event has passed.

Македонија / 1955 / 83’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: France Stiglic
Кинематографер/Cinematography: Branko Mihajlovski & Ljube Petkovski
Сценарио/Screenwriter: Slavko Janevski

УЛОГИ

Dragi Krstevski – Amfi, Saveta Malinska, Petre Prlicko & Dragomir Felba

СОДРЖИНА

Вториот македонски игран филм. Ноќ во планински предел во делот на Македонија под бугарска окупација. Еден одред партизани е соочен со можен напад на окупаторот, па затоа одлучува да замине, оставајќи зад себе како отстапница една своја десетина предводена од десетарот Божин. Партизаните имаат само по неколку куршуми, а непријателот е блиску.