Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија / Анимиран / 2019 / 5’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Tode Risto Blazevski
Сценарио/Scr: Tode Risto Blazevski
Кинематографер/Cinematographer: Tode Risto Blazevski

СОДРЖИНА

Ако некој од горе им дава лот на малите и слабите, треба ли големите и силните да ги принудуваат малите и физички слабите да се борат за него. Треба ли при таа борба големите и силните да им го земаат лебот на малите и слабите. И треба ли потоа големите и силните да им даваат само трошки на малите и слабите. – И… има ли Мкрај оваа приказна? – Не, нема крај.