Loading Events
This event has passed.

Данска / 2018 / 90’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Kaspar Munk
Кинематографер/Cinematographer: Adam Wallensten
Сценарио/Screenwriter: Poul Berg, Bo Hr. Hansen & Kaspar Munk

УЛОГИ

Gerda Lie Kaas, Sonja Richter, Signe Egholm Olsen, Vera Mi Fernández Bachmann, May Simón Lifschitz, Kirsten Olesen, Henrik Mestad, Albert Werner & Peder Holm Johansen

СОДРЖИНА

Дванаесетгодишната Клара е сосема нормално девојче – додека еден ден не ја изгребе црна мачка. Потоа открива дека ненадејно има исклучителна дарба: може да зборува со животни. Наскоро открива дека исто така е и дива вештерка – и тоа навистина специјална, затоа што таа е новата чуварка на „Дивиот свет“. Заедно со својата тетка и пријателките Кахла и Оскар, Клара сега треба да го пази овој нов свет – и да ја победи својата противничка Химера.