Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија / 2019 / 99

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Aljosha Simjanovski
Кинематографер/Cinematographer: Dime Pejovski
Сценарио/Screenwriter: Aljosha Simjanovski

УЛОГИ

Velibor Pedevski

СОДРЖИНА

„ЏЕЗМЕН“ е проект – документарна сторија за живот посветен на уметноста на џезот, која ја раскажува Велибор Педевски, човекот своевиден фокус на збиднувањата на овој творечки феномен … „еден од најпрестижните и најважните културни американски извозни продукти што го освои светот, како своевидна мултикултурна уметност, но и како методолошка постапка и одредница на уметничкатаслобода“.