Loading Events
This event has passed.

Турција/2018/драма/71’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Bekir Bulbul
Сценарио/Scr.: Bekir Bulbul
Кинематографер/Cinematographer: Anıl Demir

УЛОГИ

Ebubekir İdare, Ahmet Enes Yaman, Mevlüt Fatih İdare

СОДРЖИНА

Три деца од едно сиромашно село во Анадолија одат да се капат во едно корито под фонтана, но гледаат дека е премало за да пливаат во него. Отсекогаш сакале да пливаат во големото езеро кое може да се види од нивното село. Одлучуваат тој врел летен ден да одат до езерото со велосипеди. Сепак, ова повратно патување нема да биде лесно.