СО КЛАУДИЈА КАРДИНАЛЕ, РОЏЕР ДИКИНС И МИЛИЦА СТОЈАНОВА ОТВОРЕН 39. ИФФК „БРАЌА МАНАКИ“

22 септември, Битола – На црвениот килим, вечерва пред Центарот за култура во Битола, заедно со битолската публика продефилираа Оскаровецот Роџер Дикинс и актерската дива Клаудија Кардинале. Битола вечерва беше

2018-09-23T00:47:41+02:0023rd септември 2018|Соопштенија (2018)|

Легендарната Клаудија Кардинале и оскаровецот Роџер Дикинс пристигнаа во Македонија

21 септември, Скопје – Со особено задоволство Ве известуваме дека големата италијанска и светска актерка, легендарната Клаудија Кардинале, како и оскаровецот Роџер Дикинс, денеска во попладневните часови пристигнаа во Македонија.

Клаудија

2018-09-21T16:58:48+02:0021st септември 2018|Соопштенија (2018)|

ГЛАВНА ПРОГРАМА КАМЕРА 300 НА 39. ИЗДАНИЕ НА ИФФК БРАЌА МАНАКИ

И годинешната компетиција Камера 300 ја продолжува нашата традиција на силен и квалитетен избор на филмови од најновата светска продукција, како и тоа да се навистина 12 најдобри и со

2018-09-12T20:49:34+02:0012th септември 2018|Соопштенија (2018)|

ДОКУМЕНТАРНА ПРОГРАМА НА 39.ИЗДАНИЕ НА ИФФК БРАЌА МАНАКИ

Да се биде во кожата на другиот, да ја ставиме на испит нашата чувствителност, обѕирност, нашето лудо љубопитство, нашите луди емоции, тоа ми го носи документарниот филм. Многу често од

2018-09-13T21:57:43+02:0012th септември 2018|Соопштенија (2018)|

КЛАУДИЈА КАРДИНАЛЕ ЛАУРЕАТ НА СПЕЦИЈАЛНАTA ЗЛАТНА КАМЕРА 300 ЗА ОСОБЕН ПРИДОНЕС ВО СВЕТСКАТА ФИЛМСКА УМЕТНОСТ

Италијанската и светска актерка, филмска дива, легендарната КЛАУДИЈА КАРДИНАЛЕ е лауреат на Специјалната Златна камера 300 за особен придонес во светската филмска уметност на 39. издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ за

2018-09-11T11:46:38+02:0023rd август 2018|Соопштенија (2018)|

Oбјавено е името на лауреатот на Специјалната Златна камера 300 за особен придонес во светската филмска уметност

23 август, Битола – На втората прес конференција посветена на 39. издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, која се одржа денеска во Центарот за култура во Битола,

2018-08-24T15:25:15+02:0023rd август 2018|Соопштенија (2018)|

Roger DEAKINS, BSC/ASC ЛАУРЕАТ НА НАГРАДАТА „ЗЛАТНА КАМЕРА 300“ ЗА ЖИВОТЕН ОПУС

ЛАУРЕАТ НА НАГРАДАТА „ЗЛАТНА КАМЕРА 300“ ЗА ЖИВОТЕН ОПУС НА 39 ИФФК БРАЌА МАНАКИ Е  АНГЛИЧАНЕЦОТ РОЏЕР ДИКИНС/ROGER DEAKINS,BSC/ASC

Роџер ДИКИНС е роден на 24 Мај, 1949, во градчето Торквеј,

2018-08-16T15:45:12+02:0016th август 2018|Соопштенија (2018)|

Roger DEAKINS, BSC/ASC – ЛАУРЕАТ НА “ЗЛАТНАТА КАМЕРА 300 ЗА ЖИВОТЕН ОПУС”

ЛАУРЕАТ НА “ЗЛАТНАТА КАМЕРА 300 ЗАЖИВОТЕНОПУС”, НА 39 ИФФК БРАЌА МАНАКИЕ АНГЛИЧАНЕЦОТ, РОЏЕР ДИКИНС/ROGER DEAKINS,BSC/ASC

Роџер ДИКИНС е роден на 24 Мај, 1949, во градчето Торквеј, Девон, Англија/Обединето Кралство. Студирал фотографија

2018-07-01T15:02:10+02:0029th јуни 2018|Соопштенија (2018)|