Браќа Манаки - Интернационален фестивал на филмска камера

Добитникот на Златна Камера 300 на 39. ИФФК “Браќа Манаки“, кинематограферот Хонг Кјонг –Пјо, деновиве ја доби статуетата на камерата во Сеул и ни напиша:

Добитникот на Златна Камера 300 на 39. ИФФК “Браќа Манаки“, кинематограферот Хонг Кјонг –Пјо, деновиве ја доби статуетата на камерата во Сеул и ни напиша:
„Дознав дека ми е доделена наградата Златна Камера 300 на филмскиот фестивал Браќа Манаки преку социјалните медиуми. Мој пријател прв ја виде и ми ја пренесе таа добра вест. Преку оваа одлична можност можев повеќе да дознаам за филмскиот фестивал Браќа Манаки. Многу ми е мило што ја добивам токму оваа награда бидејќи е доделувана од кинематографери. Исто така многу ценам што филмскиот фестивал Браќа Манаки го селектира филмот „Burning“.