26 септември, Битола – Пред да замине од Македонија, Оскаровецот Роџер Дикинс одржа посебна мастер класа само за студентите што дојдоа на фестивалот, се поставуваа голем број прашања, студентите ја искористија ретката прилика во живо да се сретнат и да добијат одговори од еден од великаните на светската кинематографија.