Браќа Манаки - Интернационален фестивал на филмска камера

Студентите разговараа со Микеле Ди Ангелис

На вчерашната Студентска програма пак, во Магазата во Битола, студентите по филм имаа можност да разговараат со Микеле Ди Ангелис, режисерот на „Студија на случај: Човекот зад камерата“. Микеле одржа доста интересно предавање за филмот сфатен повеќе од филозофски аспект и релациите помеѓу филмот и реалноста.