Кинематограферот и член на фестивалското жири Лука Коасин беше пријатно изненаден кога Гена Теодосиевска на крајот на прес-конференцијата на 26 септември 2017 му ја врачи наградата Мала Златна камера 300, која ја освои на минатогодишното издание на „Браќа Манаки“ во конкуренција на краток филм за францускиот филм „Паркот“, но до сега статуетката не успеала да стигне во негови раце.