Loading Events
This event has passed.

USA / 2015 / 118’

CREDITS

Режија/Director: Todd Haynes
Кинематографер/Cinematographer: Ed Lachman
Сценарио/Screenwriter: Phyllis Nagy (based on the Novel by Patricia Highsmith)
Монтажер/Editor: Affonco Goncalves

CAST

Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler & Sarah Paulson

STORY

Њујорк, 1950-тите, две жени од многу различо потекло кои се впуштаат во неочекувана љубовна врска. Младата, дваесет и нештогодишна Тереза Беливет (Руни Мара) е службеничка во стоковна куќа на Менхетн која сонува за поисполнет живот кога ја сретнува Керол, привлечна жена во замката на безљубен брак од интерес. Хемијата помеѓу нив е инстантна, невиноста на нивната прва средба избледува, а врската им станува сѐ подлабока…

Ed LACHMAN, cinematographer, recipient of Lifetime Achievement Award Golden Camera 300