Loading Events
This event has passed.

Швајцарија, Германија / 2018 97`

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Barbara Miller
Кинематографер/Cinematographer: Jiro Akiba, Gabriela Betschart & Anne Misselwitz
Сценарио/Screenwriter: Barbara Miller

УЛОГИ

Deborah Feldman, Leyla Hussein, Rokudenashiko & Doris Wagner

СОДРЖИНА

Филмот заговара ослободување на женската сексуалност во рамноправни, сензуални врски помеѓу половите во 21 век. Проследува пет жени со различни културни потекла кои се спротивставуваат на репресијата на женската сексуалност во своите културни и верски заедници.