Loading Events
This event has passed.

Германија / 2019 / 85

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Isa Willinger
Кинематографер/Cinematographer: Julian Krubasik
Сценарио/Screenwriter: Isa Willinger

СОДРЖИНА

Хуманоидните роботи се како нови суштества на нашата планета. Работат на пултови на рецепција, во трговски центри или како главни готвачи. И веќе навлегуваат во нашите приватни животи… На кој начин роботите и вештачката интелигенција ќе ги променат нашите животи? Што ќе добиеме и што ќе изгубиме? И кои ќе бидат главните протагонисти во идниот свет? Овој документарец ни покажува како би изгледал утрешниот свет.