Loading Events
This event has passed.

Грузија, Латвија / 2018 / 15

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Rati Tsiteladze
Кинематографер/Cinematographer: Rati Tsiteladze

УЛОГИ

Adelina

СОДРЖИНА

Што значи да се биде затвореничка во сопствениот дом и земја?
Заложничка на општеството е интимно патување во светот и умот на една млада трансродова жена, во стапица помеѓу сопствената желба за слобода и традиционалните очекувања на нејзините родители што се закануваат на нивното единство.