Loading Events
This event has passed.

 Чешка, Словачка / 2018 / 99’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Marek Najbrt
Кинематографер/Cinematographer:
Martin Žiaran
Сценарио/Screenwriter:
Robert Geisler& Tomáš Hodan  

УЛОГИ

Jan Cina, Judit Bárdos, Jan Budař, Ondřej Vetchý, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Lukáš Latinák, Jakub Žáček, Jiří Maryško, Marek Daniel & Jana Plodková

СОДРЖИНА

Со цел одржување на ред во светот, секој регион има свој сопствен пекол, каде Волшебното перо ги запишува човечките гревови. Штом списокот на еден грешник се наполни, одред од ѓаволи доаѓа и го носи. Синот на Луцифер, Бонифас, е испратен да донесе ново перо во Пичфорк, но алчниот Г. Слајм го ограбува и го користи перото не само за да ги избрише своите гревови, туку и за да ги зароби селаните и да ги натера да копаат барајќи богатство со кое сака да ја намами убавата крчмарка Маргарет. Исплашен, Бонифас подметнува лажно перо во пеколот. Тоа не работи, па ѓаволите стануваат мрзливи. Бонифас се сретнува со прекрасната Маргарет и конечно ја признава својата грешка и решава да ја поправи. Што ли ќе испадне на крајот? Дали Доброто ќе триумфира над Злото?