Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија / Игран / 2019 / 17’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Daniel Shikoski
СценариоScr: Daniel Shikoski
Кинематографер/Cinematographer: Fejmi Daut & Dona Damevska

УЛОГИ

Teoman Maksut, Aleksandra Mihajlovska, Denis Davitkovski, Erdoan Maksut & Boban Aleksovski

СОДРЖИНА

За некои луѓе условите во коишто работат претставуваат секојдневие, а за некои деловен протокол, но тие се само атак врз нивната слобода. Филмот „Услов” го следи ликот на младиот и талентиран Баже, кој поседува повеќе вештини и е успешен во многу области благодарение на што добива понуди за унапредувања кои нудат висока плата и углед, но со една таква понуда добива и услов поради кој Баже запаѓа во внатрешна борба сам со себе, дали да го прифати условот и да добие повеќе пари и слава или, сепак, да ја задржи својата слобода.