Loading Events
This event has passed.

Македонија / 1991 / 128’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Stole Popov
Кинематографер/Cinematography: Misho Samoilovski
Сценарио/Screenwriter: Mirko Kovac

УЛОГИ

Meto Jovanovski, Ljiljana Medjeshi, Stole Arandjelovic, Svetozar Cvetkovic & Danco Chevrevski

СОДРЖИНА

По една случајност Илија ќе биде приведен во полициска станица каде што ќе биде изложен на неверојатна вербална и физичка тортура. По една тепачка во која е принуден да се бори за сопствениот живот, тој е обвинет за убиство и е упатен на издржување на затворската казна. Снимателот Мишо Самоиловски во 1991 на ФФ „Милтон Манаки“ во  Битола добил „Сребрен медал Милтон Манаки“ за камера во играниот филм ТЕТОВИРАЊЕ.