Loading Events
This event has passed.

Италија / 2018 /95’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Valerio Mastandrea
Кинематографер/Cinematographer: Andrea Fastella
Сценарио/Screenwriter: Enrico Audenino, Valerio Mastandrea

УЛОГИ

Chiara Martegiani, Renato Carpentieri, Stefano Dionisi

СОДРЖИНА

Една жена и нејзиниот десетгодишен син се справуваат на свој начин со смртта на сопругот/таткото, кој умрел во фабриката во којашто работел, додека околу нив расте антиципацијата и притисокот поради очекувањата за денот на погребот. Изненадувачки прв филм на режисерот Валерио Мастандреа, екстатична и оригинална драма, раскажана како комедија, низ смеа и емоции,без трикови или површни излези.