Loading Events
This event has passed.

Србија/2019/105’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Miroslav Terzić
Кинематографер/Cinematographer: Damjan Radovanović
Сценарио/Screenwriter: Elma Tataragić

УЛОГИ

Snezana Bogdanović, Marko Baćović, Jovana Stojiljković, Vesna Trivalić, Dragana Varagić, Pavle Čemerikić& Ksenija Marinković

СОДРЖИНА

ШЕВОВИ комбинира елементи на трилер и мелодрама и се занимава со приказната за новородените бебиња грабнати од болниците, социјална тема која неодамна беше многу актуелна во Србија. Сценариото на Елма Татарaгиќ раскажува за жена која цврсто верува дека нејзиното новороденче било украдено пред повеќе од 20 години, иако ѝ кажале дека нејзиното бебе починало.