Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија/Игран/ 2019 / 6’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Stefan Sidovski
Сценарио/Scr: Stefan Sidovski
Кинематографер/Cinematographer: Ratomir Cenikj

УЛОГИ

Stefan Sidovski

СОДРЖИНА

„Последнотокафе” е краток психолошки филм за една посебна емотивна состојба во која се наоѓа главниот протагонист, кој во отмено кафуле голтка по голтка го пие своето кафе и во налет на инспирација пишува песна со наслов „Пепел”.  „Сè е сеедно во животот кога на крајот сè завршува во пепел се стиховите кои остануваат запишани на хартијата во кафулето кои се одраз на еруптивната духовна состојба на човекот во поодминати години, негов експлицитен став за смислата на животот и постоењето и мотив за обид за посегнување по сопствениот живот.