Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија/Документарен /2019 / 56

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Aleksandar Manasiev & Mirko Trajanovski

Сценарио/Scr: Mirko Trajanovski & Aleksandar Manasiev

Кинематографер/Cinematographer:Toni Kocev

УЛОГИ

Trajche Mihov, Zoran Dimov, Jovanka Igic & Ilija Tumbov

СОДРЖИНА

Сите поштари на некој начин се маратонци. Секој ден под своите нозе оставаат километри и километри, кои ги минуваат разнесувајќи пошта. Но, Трајче е веројатно единствениот поштар во светот кој за 24 часа има истрчано 220 километри. Тој е маратонец, и тоа со „тапија“..