Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија / Игран / 2019 / 12

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: George Lazov
Сценарио/Scr: George Lazov
Кинематографер/Cinematographer: Nikola Markovski

УЛОГИ

Blagoj Veselinov, Natasha Petrovic, Dragica Kimova, Jelena Jovanova & Marija M. Grkovska

СОДРЖИНА

Во последно време нивото на загаденоста на воздухот во Македонија станува сериозно високо. Големите фабрики се главниот причинител на загаденоста, но исто така се и главниот извор на економската стабилност на населението. Децата се раѓаат со деформитети, луѓето умираат на млада возраст, а еден млад брачен пар се обидува да се справи со сознанието дека нивната 8-годишна ќерка ќе умре за неколку дена.