Loading Events
This event has passed.

Белгија, Холандија/ 2019/ 87’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Bas Devos
Кинематографер/Cinematographer: Nicolas Karakatsanis
Сценарио/Screenwriter: Bas Devos

УЛОГИ

Alba Rohrwacher, Willy Thomas, Hamza Belarbi & Lubna Azabal

СОДРЖИНА

Три потполно различни луѓе се справуваат со последиците на терористичките напади во Брисел во мај 2016 година. Фламански доктор, чиј син е воен пилот на мисија во Блискиот Исток, е присилен да се соочи со својата осаменост. Млад човек од алжирско потекло е замолен од својот брат да му направи едноставна, но нечесна услуга. Италијанка, која работи во срцето на европските институции, пополека ја губи контролата под притисок на нејзиниот напорен живот. Истото прашање кое изгледа како да го мачи целиот град виси и над нивните животи – кој правец ќе го фатиме сега?