Loading Events
This event has passed.

Грција, Франција/ 1986 / 122’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Theodoros/Teo ANGELOPULOS
Сценарио/Scr.: Theodoros ANGELOPULOS, Tonino GUERRA, Dimitrtis NOLLAS
Кинематографер/Cinematographer: Yorgos/Giorgos ARVANITIS
Монтажер/Editor: Takis GIANNOPOULOS
Музика/Music: Eleni KARAINDROU
Продуценти/Producers: Theodoros ANGELOPULOS, Giuseppe COLOMBO, Enzo RISPOLI
Продукција/Production: GREEK FILM CENTER; ERT1; THEO ANGELOPOULOS FILMS
Color/DCP
Јазици/Languages: грчки/Greek, француски/French

УЛОГИ

Marcello MASTROIANNI (Spyros)
Nadia MOUROUZI (The Girl)
Serge REGGIANI (Sick Man)
Jenny ROUSSEA (Spyros’ Wife)
Dinos ILIOPOULOS (Spyros’ Friend)

СОДРЖИНА

Спирос се пензионира од работата како учител. Ќерка му веќе се омажила, па го почнува своето годишно патување со пчелите сообирајќи мед од различни области. Во својот камион наоѓа млада девојка што била напуштена и нема корени. Спирос ѝ дозволува да му се придружи во текот на еден ден. Гледајќи дека не ѝ оди баш со автостопирањето, повторно ја прима. Тие ќе се сретнуваат и разделуваат неколку пати…

Yorgos ARVANITIS, cinematographer:

Recipient of the Lifetime Achievement Award Golden Camera 300