Loading Events
This event has passed.

Албанија, Косово, Северна Македонија, Италија/2019/77’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Florenc Papas
Кинематографер/Cinematographer: Sevdije Kastrati
Сценарио/Screenwriter: Florenc Papas & Ajola Daja

УЛОГИ

Luli Bitri, Jonida Vokshi, Maxwell Guzja, Sotiraq Bratko, Elidon Aliko, Guljelm Radoja & Visar Vishka

СОДРЖИНА

Рудина, која е омажена, тргнува на долго патување со својата бремена сестра Елма, за да се сретнат со нивниот строг и традиционален татко во албанското село каде што обете се родени. По патот низ планините, Елма смислува план да го вклучи својот пријател од училишните денови да ја игра улогата на нејзин сопруг.