Loading Events
This event has passed.

Холандија, Босна и Херцеговина/2018/91’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Ena Sendijarević
Кинематографер/Cinematographer: Emo Weemhoff
Сценарио/Screenwriter: Ena Sendijarević

УЛОГИ

Sara Luna Zorić, Lazar Dragojević, Ernad Prnjavorac, Sanja Burić, Jasna Đuričić, Mario Knezović & Emir Hadžihafizbegović

СОДРЖИНА

Aлма патува од Холандија во Босна за да го посети таткото кого никогаш го нема запознаено. Во придружба со нејзиниот незаинтересиран роднина и неговиот згоден најдобар пријател, тие се вплеткуваат во неизвесна патувачка авантура низ внатрешноста на зовриената држава.