Loading Events
This event has passed.

Турција, Бугарија/2018/ 94’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Mahmut Fazil Coşkun
Кинематографер/Cinematographer: Krum Rodriguez
Сценарио/Screenwriter: Ercan Kesal & Mahmut Fazil Coşkun

УЛОГИ

Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Şencan Güleryüz, Serkan Ercan, Erdem Şenocak, Sanem Öge, Mehmet Yılmaz Ak, Nazmi Kırık& Müfit Kayacan

СОДРЖИНА

22 мај, 1963 година. Незадоволни од постојната социјална и политичка ситуација во Турција, неколку воени офицери планираат воен удар за да ја срушат Владата во Анкара. Во меѓувреме, во Истанбул нивните заговорници ја преземаат клучната мисија за преземање на националната радиостаница и формално објавување на пучот. Но, ништо не оди според планот.