Loading Events
This event has passed.

Швајцарија/2017/71’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Cyril Schäublin
Кинематографер/Cinematographer: Silvan Hillmann
Сценарио/Screenwriter: Cyril Schäublin

УЛОГИ

Sarah Stauffer, Nikolai Bosshardt, Fidel Morf

СОДРЖИНА

Алис работи во повикувачки центар во околината на Цирих, продавајќи интернет-претплати и договори за осигурување на непознати луѓе од другата страна на телефонската линија. Инспирирана од работата, им се јавува на осамени баби и им се претставува дека е нивна внука која има итна потреба од пари.