Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија / Документарен / 2019 / 7

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Veronika Kamchevska
Сценарио/Scr: Veronika Kamchevska
Кинематографер/Cinematographer: Veronika Kamchevska

УЛОГИ

Katеrina Tancheva

СОДРЖИНА

„Медула“ е краток документарен филм што ја истражува човековата состојба. Филмот го портретира секојдневието на 83-годишната Ката,  жена која живее на село и визуелизира интимна приказна за нејзината перцепција за околината, љубовта и едноставноста на живеењето. Преку движечките слики се набљудува животната сила соочена со  постоењето и апстрактноста на мислата.