Loading Events
This event has passed.

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director:Ljubo Stefanov & Tamara Kotevska
Кинематографер/Cinematographer:Fejmi Daut & Samir Ljuma
Сценарио/Screenwriter: Ljubo Stefanov & Tamara Kotevska
Продуцент/Producer: Atanas Georgiev

СОДРЖИНА

Кога едно номадско семејство се населува и го прекршува основното правило на Медената Земја, последната пчеларка што собира мед од диви пчели мора да ги спаси пчелите и одново да ја воспостави природната рамнотежа.

НАГРАДИ

World cinema grand jury prize: Documentary – Sundance Film Festival

World cinema documentary special jury award for cinematography – Sundance Film Festival

World cinema documentary special jury award for impact for change – Sundance Film Festival

Special Jury award – CineDoc, Tbilisi

Best documentary – Montclair Film Festival

Best documentary – DOCS, Barcelona

Best international film – DOCAVIV

Grand prize – Docs Against Gravity

The Silesian Grand Prix – Docs Against Gravity

Special Jury Award – Sarasota Film Festival