Loading Events
This event has passed.

Франција, Холандија / 2018 / 58’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Cordelia Dvorák
Кинематографер/Cinematographer: Georgi Lazarevski, Susanna Salonen, Bettina Borgfeld & Thomas Bataille
Сценарио/Screenplay: Cordelia Dvorák

СОДРЖИНА

Марселин е средба со извонредната француска филмска режисерка, авторка, продуценткка, актерка и уметница, Марселин Лоридан – Ивенс: радикална хроничарка, филмски уметник, го преживеала Холокаустот и долгогодишен сопатник на легендарниот пионер на филмот, холанскиот филмски автор Јорис Ивенс.