Loading Events
This event has passed.

Романија, Канада, Германија, Шведска / 2018/88’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Ioana Uricaru
Кинематографер/Cinematographer: Friede Clausz
Сценарио/Screenwriter: Ioana Uricaru & Tatiana Ionascu

УЛОГИ

Mãlina Manovici, Dylan Smith, Steve Bacic, Milan Hurduc & Ruxandra Maniu

СОДРЖИНА

Мара, млада Романка, неодамна е преселена во САД со нејзиниот 9-годишен син Драгош и ќе се омажи за Даниел, Американец кого го запознала пред неколку месеци. Филмот ја следи низ серија средби во текот на еден ден, од нејзините проблеми со чувањето на детето, нејзината непланирана и непријатна средба со претставникот на Имиграциската служба на САД, до справувањето со полицајците во врска со нејзиниот син кого морала да го остави во мотелска соба и проблемот со банката во врскасо кредитот на нејзиниот сопруг.