Loading Events
This event has passed.

Германија / 2017 / 30′

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Sebastian Lang
Сценарио/Scr: Sebastian Lang, Hanna Rode & Martin Herold
Кинематографер/Cinematographer: Caspar Hees

УЛОГИ

Joanna Drozda & Anka Graczyk

СОДРЖИНА

Марина и Тава работат во смени на фарма за млеко во Источна Германија. Во селото се познати како „двете Полјачки“. Самите тие го игнорираат меѓусебното постоење. Кога менаџерот на фармата оди на службен пат, Тава не се појавува на работа и се чини дека исчезнала. Следната вечер се случува вознемирувачка средба.