Loading Events
This event has passed.

Германија / 2018 / 19

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Ulu Braun
Сценарио/Scr: Ulu Braun
Кинематографер/Cinematographer: Ulu Braun

УЛОГИ

Joachim Stargard & Evyone Muhuri

СОДРЖИНА

Село што претпоставуваме дека е африканско, населено со Германци. Филмот Комплексот Буркина Бранденбург опишува географска конструкција што се потпира на „нашата“ посредна и колективна претстава за Африка и ја проверува подложувајќи нè на неточности. Во еден рудник се открива археолошка останка – „ферари“.