Loading Events
This event has passed.

ОК / 2017 / 7

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Heather Phillipson
Сценарио/Scr: Heather Phillipson
Кинематографер/Cinematographer: Heather Phillipson

УЛОГИ

Heather Phillipson

СОДРЖИНА

„Колку е штетата“ е предлошка и провокација што дава одговор на тековната криза под белиот патријархат, пренесувајќи и хиперболизирајќи ги чувствата и гестовите на хронична нелагодност, протест и несогласување. Филипсон свикува и создава бури преку ментруалната крв, кревајќи се против затворените лидерски кругови, вители на плач…