Loading Events
This event has passed.

Грција/2018/ 91’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Steve Krikris
Кинематографер/Cinematographer: Yiorgos Karvelas
Сценарио/Screenwriter: Steve Krikris

УЛОГИ

Aris Servetalis, Yiannis Stankoglou, Chiara Gensini, Alexandros Mavropoulos, Andonis Miriagos, Maria Kallimani&Yiorgos Glastras

СОДРЖИНА

Заснован на вистински настани што се случиле во Њујорк во доцните 80-ти и лоциран во денешна Атина, филмот КЕЛНЕР е студија на карактери. Тоа е превртен егзистенцијалистички трилер и приказна за убиство која е раскажана од гледна точка на Ренос. Тој е професионален келнер кој води едноставен и тивок живот – на осаменик
и уреден набљудувач кој не сакајќи се вплеткува во мистериозното исчезнување на соседот Милан.