Loading Events
This event has passed.

Германија / 2019 / 14’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Benjamin Pfohl
Кинематографер/Cinematographer: Tim Kuhn
Сценарио/Screenwriter: Benjamin Pfohl

УЛОГИ

Greta Bohacek, Cosima Shaw & Kai Ivo Baulitz

СОДРЖИНА

Само неколку часа до опасното приближување на кометата Калипсо, која поминува покрај планетата Земја. Срамежлива тинејџерка патува со своето семејство до оддалечена колипка во Алпите, каде треба да реши дали ќе го следи својот сопствен пат на Земјата или ќе ги следи своите родители.