Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија / Игран / 2019 / 22

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Aleksandar Andonoski
Сценарио/Scr: Aleksandar Andonoski
Кинематографер/Cinematographer: Toni Kocev

УЛОГИ

Dimitar Gjorgjievski, Marija Spirkoska-Ilijeska & Ilija Volceski

СОДРЖИНА

Откако полека ја губи битката со брановите сред отворено море, Јов се сеќава на секвенци од минатото што од корен го изместиле неговиот живот – загубата на нероденото дете, отуѓувањето на саканата жена, губењето на самиот себеси. Тој е беспомошен, обземен од очај, од неможноста да ѝ помогне на својата сопруга, од својата немоќ да најде утеха и да си прости.