Loading Events
This event has passed.

Македонија / 1985 / 117’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Kiril Cenevski
Кинематографер/Cinematography: Dragan Salkovski
Сценарио/Screenwriter: Slavko Janevski

УЛОГИ

Lazar Ristovski, Aco Jovanovski, Kiril Ristovski, Kostadinka Velkovska & Petar Arsovski

СОДРЖИНА

Дејството на филмот се случува во март 1943 година, кога, според планот на геноцидното однесување кон Евреите, беа транспортирани и Евреите од Скопје… Хирургот Никола, кому му е одземена дозволата за работа од страна на бугарската окупаторска власт, ги минува долгите монотони вечерни часови во хотелскиот бар. Гости во барот се германските офицери, како и бугарскиот началник Симеонов.