Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија / Игран / 2019 / 20’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Sergej Gjeorgiev
Сценарио/Scr: Sergej Gjeorgiev
Кинематографер/Cinematographer: Petar Kociski

УЛОГИ

Stefan Spasov, Tomislav Davidovski, Martin Mingovski, Chedomir Mitevski, Marija Novak, Dragan Dovlev, Eljesa Kaso & Dushica Treneva.

СОДРЖИНА

Четворица млади членови на навивачката група „Комити“ решаваат да направат вооружен грабеж во локалната продавница, бидејќи не можат да поднесат уште еден Албанец во нивното маало. За време на нивната акција, Игор наидува на информација многу пострашна од пиштолот во својата рака. Информација што ќе мора да ја скрие дури и од најдобрите другари.