Loading Events
This event has passed.

Македонија / 1975 / 119’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Kiril Cenevski
Кинематографер/Cinematography: Ljube Petkovski
Сценарио/Screenwriter: Kiril Cenevski

УЛОГИ

Darko Damevski, Fabijan Shovagovic, Sabina Ajrula, Oleg Vidov, Nada Geshovska & Marga Potocka

СОДРЖИНА

Охрид, во 11 век, време на појавата на богомилското движење и на присилната христијанизација на словенското население од страна на Византиската црква, а кое сè уште практикува пагански ритуали. Во 1975 г. на Филмскиот фестивал во Пула снимателот Љубе Петковски ја доби „Златната арена“ за камера во ЈАД.