Loading Events
This event has passed.

Бугарија/2018/96’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Nadejda Koseva
Кинематографер/Cinematographer: Kiril Prodanov
Сценарио/Screenwriter: Svetoslav Ovcharov, Bojan Vuletic & Nadejda Koseva

УЛОГИ

Martina Apostolova, Hristo Ushev, Irini Jambonas, Kasiel Noah Asher, Krassimir Dokov & Alexander Kossev

СОДРЖИНА

Ирина е келнерка со скратено работно време од мал град во Бугарија. Истиот ден кога ќе ја отпуштат нејзиниот сопруг ќе доживее сериозна несреќа. Семејството на Ирина е заглавено во сиромаштија. За да врзе крај со крај, таа станува сурогат мајка.

Кавгите, безнадежноста и семето на животот кое расте во нејзиниот стомак носат нов бран во овој суров живот. Полека Ирина открива што значи да се љуби и да се простува.