Loading Events
This event has passed.

Чешка, Белгија, Русија / 2017 / 85’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Inna Evlannikova & Martin Kotík
Анимтор/Аниматор: Ratn Anoop
Сценарио/Screenwriter: Dan Harder, Jesper Moller, Miloš Kirschner & Petr Nepovím

ГЛАСОВИ

Martin Dejdar, Ota Jirák,  Martin Klásek, Jirí Lábus&Petr Rychlý

СОДРЖИНА

Харви е паметно, но палаво дете со една амбиција, да го помине последното ниво на својата компјутерска игра. Штом стигне до компјутерскиотКлуб на славните, неговиот отсутен татко, Г. Спејбл, конечно ќе се гордее со него. Но, излегува дека завршувањето на видеоиграта е само почеток на вистинската авантура што ги носи Харви, неговото куче Џери и неговата другарка Моника длабоко во заборавеното кралство на стариот градски куклен музеј.