Loading Events
This event has passed.

Италија, Франција / 2018 / 20′

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Sara Fgaier
Сценарио/Scr: Sara Fgaier

СОДРЖИНА

Една жена ѝ дава глас на Ени Арно преку текстот на „Годините“, неколку собрани фрагменти од брагот на безвременската Сардинија.
Ниту од зборовите, ниту од сликите, собрани од семејните филмови, не се очекува да ја довршат нарацијата на нејзината приказна: места од минатото. Планините на брегот, морскиот пејзаж, градините, терасите, собите во станот се појавуваат како одрази на фрагментираното и постојано менливо сеќавање, откриени од нова светила.