Loading Events
This event has passed.

Кина, Франција / 2019 / 113’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија&Сценарио/Director&Scr.:Yinan DIAO
Кинематографер/Cinematographer:Jinsong DONG
Монтажери/Editors:Matthieu LACLAU &Jinlei KONG
Музика/Music: B6
Продуцент/Producer: Shen YANG
Продукција/Production:GREEN RAY FILMS, Shanghai-China & MEMENTO FILMS PRODUCTION-France
Color/DCP
Јазик/Language:мандарински/Mandarin

УЛОГИ

Ge HU (Zhou Zenong)
Lun Mei GWEI (liuAiai)
Fan LIAO (Captain of the crime unit)
Qian WAN (Yang Shujun)
Dao QI (Hua Hua)

СОДРЖИНА

Водач на банда во бегство бара прошка… Девојче во неволја ризикува сè за да се избори за слобода…. И двајцата ги ловат на скриените брегови на Езерото на диви гуски. Тие поставуваат смртоносна замка на она што може да биде нивен последен ден…

ЏИНСОНГ ДОНГ, кинематографер:

Еден од водечките кинески кинематографери од помладата генерација. Од самиот почеток до сега, во неговата кариера (со 11 потпишани долгометражни играни филмови) најчесто соработувал со режисерот Јинан Диао. Во светот се препознаени со нивните први два филма: УНИФОРМА (2003) и НОЌЕН ВОЗ (2007). Продолжуваат со соработка како тандем во филмот ЦРН ЈАГЛЕН, ТЕНОК МРАЗ (2014, во компетиција за „Камера 300“ на „Браќа Манаки“), за да завршат со нивниот последен успешен филм ЕЗЕРОТО НА ДИВИТЕ ГУСКИ. Во 2011 година тој сними два исто така меѓународно признати филмови ЛУЃЕ НА ПЛАНИНАТА, ЛУЃЕ НА МОРЕТО, режиран од Шангџун Каи и ЕДИНАЕСЕТ ЦВЕТОВИ на Џиаошуаи Ванг. Во 2018 година го сними филмот ДОЛГОДНЕВНО ПАТУВАЊЕ КОН НОЌТА на Ган Би. За неговата камера бил повеќекратно награден.