Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија/Игран/ 2019 / 16

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Dimitar Orovcanec
Сценарио/Scr: Dimitar Orovcanec
Кинематографер/Cinematographer: Vladimir Samoilovski

УЛОГИ

Pero Arsovski, Gjorgi Neshkoski, Angela Dimitrova & Kasija Georgieva

СОДРЖИНА

„Другарот“ е приказна за еден гневен старец, веројатно последниот првоборец на кого сеќавањата на годините поминати како висок функционер во бивша Југославија му се единствениот допир со поматената реалност, додека сè уште живее според старите правила и по рутината создадена низ децении на служење на еден систем кој веќе одамна не постои.