Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија / Игран / 2019 / 10

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Aleksandar Arsovski
Сценарио/Scr: Aleksandar Arsovski
Кинематографер/Cinematographer: Nikola Markovski

УЛОГИ

Izabela Jakimova, Sandra Tancheva, Marija Novak, Melita Sofronievska, Kiril Gravchev & Aleksandar Gjorgijev

СОДРЖИНА

Надица доцни на училиште за нејзиниот последен испит. Во последен момент одлучува да ѝ се јави на професорката и да ѝ каже дека починала нејзината баба. Но професорката го одложила испитот бидејќи и таа треба да оди на погреб. Надица се наоѓа во сенката на својата лага и сега треба да оди до градските гробишта за да најде мртва баба и да ѝ стави крај на својата лага.