Loading Events
This event has passed.

Франција / 2018 / 10′

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Laëtitia Martinoni
Сценарио/Scr: Laëtitia Martinoni
Кинематографер/Cinematographer: Fabrizio Fontemaggi

УЛОГИ

Vanessa Guedj, Alexis Michalik, Nadia Roz& Bruno Salomone

СОДРЖИНА

Алис пее, носи шминка и се развеселува. Среќна е.
Но, сепак е во болница, само што излегла од операција. Многу е болна и целосно ќелава.
И покрај тоа, вљубена е во својот хирург. Тој е нејзиниот спасител и доаѓа да ја види секоја вечер. Секоја негова посета за Алис е волшебна случка и ѝ помага да заборави на својата неподнослива состојба.