Loading Events
This event has passed.

Северна Македонија / Игран / 2019 / 15

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Ben Apolloni
Сценарио/Scr: Ben Apolloni
Кинематографер/Cinematographer: Halim Luta

УЛОГИ

Fatlume Bunjaku & Ismail Kasumi

СОДРЖИНА

Време е на војна и една млада двојка останала изолирана во нивниот стан, без храна, без млеко, со едно бебе и многу страв. Тие сакаат да бегаат, но се плашат бидејќи нивното гладно бебе постојано плаче и тоа не им дозволува да излезат од станот бидејќи војниците може да го слушнат и да ги фатат. Но како и да е тие ризикуваат, почнуваат да бегаат, но кај излезот на скалите бебето пак плаче и тие се враќаат назад во паника, исплашени дека војниците ги слушнале. Мажот и жената се караат меѓу себе, мажот го проколнува бебето, и потоа си одат на балконот и бесшумно ги гледаат војниците.