Loading Events
This event has passed.

Израел, Канада, Швајцарија / 2019 / 108’

РЕАЛИЗАЦИЈА

Режија/Director: Rachel Leah Jones & Philippe Bellaïche
Кинематографер/Cinematographer: Philippe Bellaïche

УЛОГИ

Lea Tsemel & Michael Warschawski

СОДРЖИНА

Леа Цемел ги брани Палестинците: од феминистки до фундаметалисти, од ненасилни демонстранти до вооружени милитанти. Како еврејско-израелска адвокатка која застапувала политички затворенички/ци пет децении, Цемел, во нејзината неуморна борба за правдина, ја носи праксата на бранител(к)ите на човековите права до крајната граница. Што се однесува до Израелц(к)ите, таа го брани неодбранливото. Што се однесува до Палестинците, таа е повеќе од адвокатка, таа е сојузничка.